Wanneer elke seconde telt

Campagne: Weet jij hoe je iemand reanimeert?

Geplaatst op 16 april 2015.

Op 20 april lanceert de Stichting Reanimatie Noord Nederland een campagne met als doel meer noorderlingen een reanimatiecursus te laten volgen. In deze campagne wordt getoond hoe een hardloper een hartstilstand krijgt. De toegesnelde omstanders weten niet wat ze moeten doen en kunnen hem niet helpen. Hierdoor neemt het risico dat het slachtoffer overlijdt fors toe.

Per week krijgen 300 mensen buiten het ziekenhuis een circulatiestilstand (bijvoorbeeld een hartstilstand). Te vaak loopt dit nog fataal af, onder andere omdat er te laat hulp wordt geboden. Hoe eerder hulp wordt geboden, hoe groter de kans dat een slachtoffer een circulatiestilstand wél overleefd.

Thuis, op school, tijdens het sporten of op uw werk: overal kunt u te maken krijgen met een hart- of ademhalingsstilstand. Krijgt een slachtoffer in de eerste 15 minuten hartmassage en mond-op-mondbeademing, dan stijgen de overlevingskansen. Wanneer er een AED in de buurt is en iemand kan deze toepassen, wordt de overlevingskans nóg groter.

Daarom verzorgt Reanimatie Noord Nederland reanimatiecursussen met AED. Voor individuelen maar ook voor groep en bedrijven. Door een cursus te volgen kunnen deelnemers meteen reanimatie toepassen wanneer nodig.

Meer informatie en/of een cursus volgen

Op de website www.nu-reanimeren.nl staat meer informatie over de campagne en kan de campagnefilm worden bekeken. Op de website kunnen deelnemers zich aanmelden voor beginners- óf herhalingscursussen. De stichting Reanimatie Noord Nederland is ook te bereiken via 050 367 41 99

Na het volgen van een reanimatiecursus kan een deelnemer zelf beslissen of hij zich aanmeldt bij het burgernetwerk. Er zijn geen verplichtingen na het succesvol afleggen van de cursus.