Wanneer elke seconde telt

Basiscursus Basale Reanimatie inclusief AED Assen

Bij een hartstilstand kan naast hartmassage en mond-op-mondbeademing een stroomstoot van levensbelang zijn. Deze techniek heet defibrilleren en hiervoor wordt een Automatische Externe Defibrillator (AED) gebruikt.  Reanimatie Noord Nederland heeft hiervoor een speciale cursus ontwikkeld. Het belang van de cursus is groot. Elke minuut dat naast de hartmassage en de beademing defibrillatie uitblijft, vermindert de overlevingskans met 10 procent!

In de basiscursus Basale Reanimatie inclusief de AED leert u hartmassage, mond-op-mond beademing en bediening van de AED toe te passen. Dit gebeurt op een levensechte pop. Verder krijgt u uitgelegd hoe te handelen bij verslikking en verstikking en wordt de stabiele zijligging aangeleerd. De cursus is een prettige én leerzame ervaring dankzij onze ervaren gecertificeerde instructeurs en het heldere lesmateriaal.

N.B. Een diploma Basale Reanimatie inclusief de AED is twee jaar geldig. Geadviseerd wordt om voor het behoud van de reanimatie- en AED kennis en vaardigheden jaarlijks een herhalingscursus te volgen. U hoeft hier niet zelf om te denken: u ontvangt hiervoor automatisch een oproep. Zie voor meer informatie de Herhalingscursus Basale Reanimatie in Groningen of Herhalingscursus Basale Reanimatie in Assen.

De cursuskosten zijn vaak te declareren bij uw ziektekostenverzekeraar, mits u voldoende aanvullend verzekerd bent. Raadplaag hiervoor uw ziektekostenverzekering.

16 april staat er een training gepland in MFA Kloosterveste aanvang 19 uur

Aanmelden