Wanneer elke seconde telt

Basiscursus Basale Reanimatie inclusief AED Groningen

Bij een hartstilstand kan naast hartmassage en mond-op-mondbeademing een stroomstoot van levensbelang zijn. Deze techniek heet defibrilleren en hiervoor wordt een Automatische Externe Defibrillator (AED) gebruikt.  Reanimatie Noord Nederland heeft hiervoor een speciale cursus ontwikkeld. Het belang van de cursus is groot. Elke minuut dat naast de hartmassage en de beademing defibrillatie uitblijft, vermindert de overlevingskans met 10 procent!

In de basiscursus Basale Reanimatie inclusief de AED leert u hartmassage, mond-op-mond beademing en bediening van de AED toe te passen. Dit gebeurt op een levensechte pop. Verder krijgt u uitgelegd hoe te handelen bij verslikking en verstikking en wordt de stabiele zijligging aangeleerd. De cursus is een prettige én leerzame ervaring dankzij onze ervaren gecertificeerde instructeurs en het heldere lesmateriaal.

N.B. Een certificaat Basale Reanimatie inclusief de AED verliest zijn geldigheid na één jaar. Voor het behoud van de reanimatie- en AED kennis en vaardigheden dient u jaarlijks een herhalingscursus te volgen. U hoeft hier niet zelf om te denken: u ontvangt hiervoor automatisch een oproep. Zie voor meer informatie de Herhalingscursus Basale Reanimatie in Groningen of Herhalingscursus Basale Reanimatie in Assen.

De cursuskosten zijn vaak te declareren bij uw ziektekostenverzekeraar mits u voldoende aanvullend verzekerd bent, raadpleeg hiervoor uw ziektekostenverzekering.

Voor groepen verzorgen we de cursus ook in het Engels.

2024:

11 april en  24 april om 19 uur

19 april om 9:30 uur

6 mei, 14 mei,30 mei om 19 uur

meer data volgen

(voorkeur kunt u aangeven op aanmeldformulier)

 

Aanmelden

Ik heb erg veel geleerd en opgestoken van de cursus. Zowel de docent als hulpkracht waren zeer enthousiast en behulpzaam, en hebben alles op een vriendelijke en duidelijke manier uitgelegd. Alle vragen werden goed beantwoordt, en ik ben zeer blij dat ik de cursus heb gevolgd.

Door:

Had mezelf al enige tijd voorgenomen de cursus reanimeren te gaan volgen. Nu mijn complete gezin uit bhv-er’s bestaat wilde ik niet langer achterblijven.  In mijn jeugd heb ik het met mijn vader meegemaakt dat ik er bij stond, er naar keek, en uiteindelijk alleen maar de helderheid van geest kreeg een arts te waarschuwen. Het was te laat. Zelf ben ik hartpatient, in mijn directe omgeving kan ik geholpen worden, omgekeerd zou ik het aan een ander moeten overlaten. Dat wilde ik niet langer.

De cursus was bijzonder leerzaam. De instructrice was vriendelijk, bekwaam, rustig, geduldig en duidelijk in haar uitleg en demonstraties. Eerlijk in haar commentaar daar waar het (nog) beter kon en complimenteus waar het goed ging. Vlak voor de aanvang van de cursus heb ik nog even gedacht: zou het wel iets voor mij zijn, niet te confronterend e.d., maar ik vond het niet eng of te zwaar en werd al doende heel erg enthousiast. Hoop natuurlijk dat ik mijn opgedane vaardigheden niet in de praktijk hoef te brengen, maar voel me heel sterk in het idee dat ik het zeker zal kunnen. Ik kan helpen indien nodig!! : goed gevoel!!

Door:

Ik heb de cursus als bijzonder prettig en bovenal leerzaam ervaren. Vooral de rust die het halen van het diploma creëert is erg prettig; men hoeft niet bang te zijn ooit in een situatie te belanden waarin hij/zij niet weet wat te doen. De docenten waren zeer bekwaam en rustig, materiaal was in orde.

Door:

De dag is door iedereen als bijzonder leuk, leerzaam en nuttig ervaren en daar hebben jij en de beide trainers aan meegewerkt. We gaan waarschijnlijk samen met de BHV groep jaarlijks de kennis up-to-date houden.

Door: