Wanneer elke seconde telt

Ik heb erg veel geleerd en opgestoken van de cursus. Zowel de docent als hulpkracht waren zeer enthousiast en behulpzaam, en hebben alles op een vriendelijke en duidelijke manier uitgelegd. Alle vragen werden goed beantwoordt, en ik ben zeer blij dat ik de cursus heb gevolgd.

5

De herhalingscursus reanimatie werd op leuke manier gebracht waarbij de docent ons ‘levensechte’ situaties voorschotelde die ons tot actie aanzetten. De aandacht voor het waarom van de verschillende handelingen werd als prettig ervaren en helpt om het beter te onthouden.

5

Zeer positief over de gevolgde  reanimatiecursus. Goede verhouding tussen theorie en praktijk, communicatieve en prettige trainer.

5

Op 11 januari 2017 heb ik voor de derde keer mijn reanimatie diploma herhaald bij Reanimatie Noord Nederland.

Ik studeer momenteel hbo verpleegkunde en ik moet voor mijn stages jaarlijks mijn reanimatie diploma halen. Ik ben zeer tevreden over de opfriscursussen, met name de laatste cursus die door een intensive care verpleegkundige werd gegeven.

De instructeur gaf meer diepgang in de theorie over waarom we op een bepaalde manier handelen. Erg leuke les!

4

De cursus is prima verlopen. Nieuwe dingen geleerd, zoals hulp bij reanimatie m.b.v. de telefoon. Hopelijk zijn de batterijen van de telefoon in betere conditie dan de patiënt. Zakelijke en prettige cursus.

5

Leuke en aardige cursusleider met soms een grapje. Dat geeft een ontspannen sfeer En dat is prettig, aangezien iedereen elkaar niet kent maar later op de avond wel samen moet werken en toch ook een klein toneelstukje moet doen.

De stof is duidelijk.

Tot een paar jaar geleden werd er regelmatig een cursus gegeven door medewerkers uit de praktijk en met ervaring met reanimeren (zoals mensen van brandweer/ambulance). Naast de theoretische kennis, gaven zij ook altijd wat ‘extra’s’ mee. Dat is iets wat ik wel mis.

De groep was wat aan de grotere kant (ongeveer 8 a 9 deelnemers) waardoor we in 2 groepjes werden ingedeeld. Dat maakt dat de cursusleider in z’n eentje niet op 2 reanimatie-oefeningen tegelijk kan letten. Medecursisten maakten soms kleine fouten, die niet altijd werden opgemerkt daardoor.

4

Had mezelf al enige tijd voorgenomen de cursus reanimeren te gaan volgen. Nu mijn complete gezin uit bhv-er’s bestaat wilde ik niet langer achterblijven.  In mijn jeugd heb ik het met mijn vader meegemaakt dat ik er bij stond, er naar keek, en uiteindelijk alleen maar de helderheid van geest kreeg een arts te waarschuwen. Het was te laat. Zelf ben ik hartpatient, in mijn directe omgeving kan ik geholpen worden, omgekeerd zou ik het aan een ander moeten overlaten. Dat wilde ik niet langer.

De cursus was bijzonder leerzaam. De instructrice was vriendelijk, bekwaam, rustig, geduldig en duidelijk in haar uitleg en demonstraties. Eerlijk in haar commentaar daar waar het (nog) beter kon en complimenteus waar het goed ging. Vlak voor de aanvang van de cursus heb ik nog even gedacht: zou het wel iets voor mij zijn, niet te confronterend e.d., maar ik vond het niet eng of te zwaar en werd al doende heel erg enthousiast. Hoop natuurlijk dat ik mijn opgedane vaardigheden niet in de praktijk hoef te brengen, maar voel me heel sterk in het idee dat ik het zeker zal kunnen. Ik kan helpen indien nodig!! : goed gevoel!!

5

Ik heb de cursus als bijzonder prettig en bovenal leerzaam ervaren. Vooral de rust die het halen van het diploma creëert is erg prettig; men hoeft niet bang te zijn ooit in een situatie te belanden waarin hij/zij niet weet wat te doen. De docenten waren zeer bekwaam en rustig, materiaal was in orde.

4

De dag is door iedereen als bijzonder leuk, leerzaam en nuttig ervaren en daar hebben jij en de beide trainers aan meegewerkt. We gaan waarschijnlijk samen met de BHV groep jaarlijks de kennis up-to-date houden.

4

Wij hebben met ons personeel een zeer leerzame cursus in een open sfeer, waarbij naast theorie ook de praktijk zeer centraal werd gezet. Er was veel ruimte om te oefenen en vragen te stellen.

Duidelijk dat de docent veel ervaring had en dit goed wist over te brengen door aan te sluiten bij de verschillende niveau’s van kennis binnen ons team.

Op een schaal van 1-10, een 9.

5

De cursus is goed geëvalueerd. De docent en de cursus kregen een 9. Hieronder nog enkele opmerkingen van de cursisten.

  • Kennis en vaardigheden, en hopelijk de durf om zelf te reanimeren indien nodig
  • Kennis en zelfvertrouwen om te handelen wanneer dat nodig is.
  • Ik voel me nu voorbereid op een noodgeval en weet dat ik durf te handelen als het moet.
  • een minder onzeker gevoel voor als er een noodsituatie is.
  • Ik vond het een hele nuttige cursus die werd gegeven door een leuke en kundige docent/arts. We hebben goed/genoeg kunnen oefenen en ze heeft ook nuttige tips gegeven.
  • Kleine groep dus er was voor iedereen voldoende tijd om te oefenen
  • Leuke cursus. De docent kon de stof goed overbrengen.
  • Erg goede docent. In korte tijd hebben we erg veel geleerd en ruim voldoende kunnen oefenen.
  • De duur van de cursus was prima. Niet te lang en niet te kort. Voldoende tijd voor uitleg en om te oefenen.
5

Gestructureerd, helder, compleet, leerzaam.

5

Het was een leerzame avond, we kregen duidelijke informatie en goede instructies en genoeg tijd en ruimte om te oefenen.

Het geeft mij een prettig gevoel dat ik nu in staat ben acuut te kunnen handelen mocht dit ooit nodig zijn.

5

De cursus betrof drie zeer wel bestede uren. Er was ruimte voor interactie. En vooral werd er veel geoefend. De cursusleider wist gericht en vriendelijk te wijzen op verbeteringen. Hij gaf inzicht waarom dit belangrijk was. Stabiele zijligging en Heimbrock werden geoefend. Ook de relatie met een tia. Dus zeer compleet en doelgericht.

5

Goede docent, kundig, geduldig en inspirerend.

5

Uitgebreide cursus, veel geoefend. Theorie en praktijk goed gecombineerd. Leslokaal was wel erg warm en benauwd er konden geen ramen open. Instructeur was erg enthousiast!

4

Hoewel het nog maar een jaar geleden was dat ik mijn eerste reanimatiecursus had gevolgd, merkte ik dat veel informatie toch weer was weggezakt. Het was dus enorm fijn om dit allemaal weer eens te herhalen en vooral ook opnieuw te oefenen met alle handelingen. Zeker nu de richtlijnen ook nog wat veranderd zijn. De avond werd begeleid door een kundige enthousiaste dame die me ook verraste met tips, trucs & informatie die ik nog niet wist. Een leerzame gezellige avond dus.

5

Ik heb inderdaad de genoemde reanimatietraining op 20 april j.l. gevolgd en vond het best prima, al leek de trainer in kwestie toch nog een beetje onwennig. Zo ging ze niet altijd even goed om met weerstand of feedback en was ze redelijk rechtlijnig – nam bijvoorbeeld geen tot weinig kennis van de cursisten aan.

Maar dat neemt niet weg dat ze wel haar best deed om er een goede training van te maken en dat ze duidelijk was in haar instructies. Ook speelde ze leuke rollenspellen om de stress nog iets verder op te voeren 🙂 en was het trainingsmateriaal prima. Ik geef de training uiteindelijk een 7.

4

Al jaren hebben we goede ervaring met de beginners- en herhalingscursussen BLS/AED Hulpverlener, die we op eigen locatie m.b.v. de Stichting Reanimatie Noord-Nederland organiseren voor ons personeel. De herhalingsavond, die ik volgde, werd gegeven door instructeur Piet Kijm. Een gedreven en enthousiaste instructeur, die zorgde voor een afwisselende cursusavond. Theorie en praktijk werden goed afgewisseld. Ook veel aandacht voor de stabiele zijligging, Heimlich-handgreep en uiteraard veel oefenen op de reanimatiepop. Kortom, weer een zeer leerzame herhalingscursus.

5

Zojuist de cursus bijgewoond.
Komplimenten: zeer instructief, zeer begrijpelijk, goed tempo, veel geduld, heel vriendelijk.

5

Perfect verzorgd, inhoudelijk sterk, voldoende ruimte voor vragen en eigen ervaringen, zeer goede koppeling naar eigen werk met mogelijke noodsituaties.

5

Wij hebben deelgenomen aan de herhalingscursus reanimatie in Leek met allemaal huisartsen, assistentes en praktijkondersteuners.
Het was wederom erg gezellig en leerzaam!

Linda geeft de cursus ook altijd op een enthousiaste manier zodat er met plezier aan de herhaling wordt deelgenomen. Elk jaar heeft ze iets nieuws bedacht…dit jaar extra aandacht voor “gasping”.

5

Heldere uitleg van de nieuwe regels rond reanimatie. Veel geoefend met goede feedback. Prima sfeer door uitstekende trainer. Kortom, goed om te herhalen. Belangrijk, als je er een keer voor komt te staan, dat je weet wat je moet doen.

4

Ondanks het feit dat ik de cursus nu al jaren volg het blijft altijd zinvol. 

Er werd op een relaxte manier lesgegeven.

5

Voor ons was het de 2e herhaalcursus. Iedere keer was anders, deze keer was erg goed. Weer wat geleerd. Als arts op de EH kon ze vertellen over de praktijk.

5

Positief: heel goed kunnen oefenen, daar veel aan gehad.

Negatief: doceren graag gestructureerder en duidelijker.

4

Ik volgde onlangs de basiscursus reanimatie.

Ik heb het een prima cursus gevonden Vooral de praktische invulling waarin veel geoefend werd was zeer goed opgezet.

Niet teveel theorie het gaat immers om de praktische vaardigheid.

Mijn waardering is dan ook een 8

ook het bijgevoegde materiaal is duidelijk.

4

Prima cursus. Praktisch gericht., Het wordt er in 3 uur “ingeramd”. Goede- leuke docente.

5

Dit was mijn eerste herhalingscursus en die is zeer goed bevallen!

We hadden een bekwame instructrice, zelf arts, die ons eerst kort door de theorie leidde, maar al snel aan het werk liet gaan.

Daar leer ik het meeste van: vaak doen! Daarnaast kregen we allerlei situaties voor ogen, waar we mee te maken konden krijgen tijdens een reanimatie. Ook zeer leerzaam.

4

Op 28 jan heb ik de basiscursus reanimatie in Groningen gevolgd. Uitstekend!

Enige dissonant was dat twee cursisten, zonder bericht, niet zijn komen opdagen.

Ik zie uit naar een uitnodiging voor een herhaling, want dat is m.i. wel af en toe nodig.

5

De cursus was goed georganiseerd. Het was duidelijk en er werd genoeg ruimte open gelaten om vragen te stellen.
Het vele oefenen op de poppen was ook zeker leerzaam!

5

Na binnenkomst vertelde de cursusleidster eerst de basis dingen over het hart, en wat er gebeurt als iemand een hartstilstand heeft. Ook stond ze even stil bij alle mogelijke  oorzaken en kregen we een filmpje te zien over een jongen die gereanimeerd werd. Daarna deed ze een hartmassage voor en mochten alle cursisten dit ook doen, daarna uitleg over de AED en ‘reanimeerden’ we in tweetallen, waarbij de eerste begon met hartmassage en de tweede de AED gebruikte.

Ik vond de cursus erg leerzaam, en ik kon (als 15-jarige) alles ook goed meekrijgen omdat ze duidelijk uitlegde en er genoeg afwisseling tussen informatie en zelf doen was.

5

Bij binnenkomst was e een gezellig en vriendelijke ontvangst.
Tijdens de curus werden alle stappen nog 1 x goed doorgelopen voor de oefeningen , dit was zeer prettig.
Ook tijdens de oefeningen kwam alles aanbod en werden vragen direct beantwoord dit was zeer leerzaam .
Ook werden er verschillende aed’s getoond erg handig aangezien er veel verschillende soorten zijn.
Ik was er zeer te spreken over en zou ’t zeker aanraden bij vrienden, er kunnen tenslotte nooit genoeg mensen zijn die kunnen reanimeren!
Overal een zeer geslaagde avond.

5

Ik heb op 14 oktober 2015 in een ruime vergaderruimte van het MFC ‘De Brinkhof’ te Norg op initiatief van de NKC regio Noord de cursus “Reanimatie en AED” gevolgd.

Docent was de heer Piet Kijm die met een PowerPoint presentatie en veel enthousiasme en inzet keurig uit één zette hoe te handelen als je wordt opgeroepen om assisteren bij een hulpvraag.

Het theoretisch gedeelte van de cursus was kort, zakelijk en duidelijk. Uiteraard kun je op zo’n moment niet alle medische zaken uitvoerig bespreken, maar de punten die aan de orde moesten komen werden goed nar voren gebracht.

Ook het praktijk gedeelte was heel leerzaam, omdat met behulp van instructiemateriaal en duidelijke uitleg de onderdelen goed tot zijn recht kwamen.

De oefeningen waren heel leerzaam. Na afronding van het theoretisch gedeelte en het praktijk onderdeel werd aan de cursisten een boek gegeven, waarin alles nog eens duidelijk wed uitgelegd.

Mijn waardering voor de cursus is een 9, met dank aan de docent, de heer Piet Kijm en de organisator van het RET-team regio Noord van de NKC, de heer Harry Baas.

5

Op woensdag 14 oktober 2015 hebben wij met een team van 9 evenementenbegeleiders van de Nederlandse Kampeerauto Club (NKC)

deel genomen aan een reanimatiecursus + AED in Norg. Cursusleider was Piet Kijm, die eerst met ons het theoretische gedeelte doornam en

daarna ons in de praktijk wegwijs maakte hoe men een reanimatie op een veilige maar vooral ook op levensreddende wijze moest uitvoeren.

Duidelijk en helder met veel praktijkvoorbeelden geïnstrueerd door onze cursusleider. Daarvoor bedankt.

5

Reanimatie AED, herhaling

Praktische, compacte les waarin naar het niveau en de behoefte van de groep gewerkt wordt adhv praktijkvoorbeelden uit de spoedpoli.

4

Ik heb op dinsdag 10 november in De Dissel te Assen de herhalingscursus reanimatie gevolgd en tijdens deze cursus is alle stof uit het cursusboek behandeld en door ons in praktijk gebracht.

Het is erg fijn dat de groep niet te groot was; maximaal 8 personen.

Er was persoonlijke aandacht voor alle cursisten en er was voor iedereen ruime mogelijkheid om alles te oefenen .

De uitleg van de instructrice was duidelijk en er was voldoende ruimte voor vragen.

De cursus waardeer ik op een 9. Graag tot volgend jaar.

5

leerzaam om alles weer te herhalen. Goed uitgelegd. Er wordt de tijd voor genomen. Er is ook gelegenheid om vragen te stellen.

4

De cursus bevatte de onderdelen BLS en AED + reanimatie. De theorie kwam ook aanbod en daar werd vanwege het feit dat het een herhaling was even snel bij langs gegaan, waarbij de cursisten het meest aan het woord waren. Aan ons werden de vragen gesteld of anders gezegd wij moesten vertellen hoe het moet in de verschillende situaties van nood. De cursusleidster ging er vlot doorheen en verbeterde waar nodig. daarnaast wist ze van aanpakken en zag ze alles. Ik heb de cursus als plezierig ervaren en zeker ook leerzaam.

5

Op een duidelijke leerzame en leuke manier de herhalingscursus gevolgd.

5

Goede, prettige cursus in goede sfeer.

4

De training was perfect.

5

Menne KammingaNetjes duidelijk en snel, heftige vragen worden goed besproken.

4

Op 12 oktober 2015 volgde ik de (beginners) cursus reanimatie. De uitleg en instructie was helder en de gelegenheid om te oefenen was ruimschoots aanwezig. Aan het eind van de avond had ik het gevoel dat ik een echte reanimatie aan zou durven en hiervoor toegerust te zijn.

4

Op 16 september heb ik ,o.l.v. Instructrice M. Preusterink, de basiscursus basale reanimatie inclusief de Automatische Externe Defibrillator (AED) gedaan

Tijdens deze cursus werd door Mirjam helder uitgelegd hoe je moet handelen als iemand een hartstilstand heeft. Alles staat natuurlijkbeschreven in het cursusboek maar het daadwerelijk doen. Naast de praktijklessen hadden wij ook de ondersteuning van een powerpoint.

Heb persoonlijk deze training als zeer nuttig ervaren en ook erg blij dat ik nu in ieder geval iets kan doen als ik getuige ben van een hartstilstand. Het mooiste zou zijn als een ieder deze curcus zou volgen! Zeker wanneer je weet dat de eerste 6 minuten cruciaal zijn.

Wanneer ik een cijfer moet geven dat geef ik gemiddeld een 8+ voor de cursus, materiaal en last but not least voor de instructrice.

Hartelijke groet,

Alexander

4

De gevolgde reanimatie op 1 juli jl. was prima. Zeer waardevol voor het volgende jaar. Een zeer gedreven reanimator,

5

Cursus was zinvol en erg interessant. Plezerige groep met juiste volume.

Ervaren coach maakt het leuk .

4
4

Zeer leerzaam! De instructeur ging nog een keer goed door de theorie heen en daarna was er veel ruimte om ervaring op te doen met een pop. De manier waarop we begeleid werden was prettig. Het was ook goed om een paar keer bij een ander te kunnen kijken. Ik ben blij dat ik nu weet wat ik moet doen als het nodig is.

5

Ik heb de cursus in Borger gevolgd en ik ben zeer tevreden.Voor mij was dit de eerste keer in Borger, daarvoor ging ik jaren naar Westerbork en daarvoor al naar Beilen.

Jullie kosten zijn hoog vergeleken met wat ik gewend was maar het was het waard. Alle aandacht en nagespeelde situaties waren erg leerzaam. De cursusduur was ook langer.

4

Ik heb de herhaling reanimatie/aed gevolgd in borger in april. De les stond onderleiding van Henk Kleve. Ik vond het een leerzame les, we waren met een kleine groep. Wat heel prettig is.

Henk Kleve geeft prettig les, dat komt mede doordat hij veel praktijkvoorbeelden heeft. Ik waardeer deze cursus met een 9.5. Er is maar 1 negatief puntje en dat zijn de kosten. Ik vind € 30,- euro wel wat veel voor 1 les.

5

De cursus is een mooie combinatie van theorie en praktijk. Het was prettig om van te voren een lesboek(je) toegestuurd te krijgen, zodat je met enige voorkennis aan de cursus begint. Er was veel ruimte voor een persoonlijke benadering, met allerlei tips en adviezen toegespitst op specifieke situaties.

4

Ik volg jaarlijks een herhalings cursus reanimatie en AED. Dit jaar hebben ik in maart de herhaling gedaan.
Het is altijd weer goed om de herhaling te doen en het was weer een nuttige en leuke cursus. Ik waardeer de bijeenkomst met een 8

4

ik heb de herhalingscursus als bijzonder verfrissend en aangenaam gevonden in de didactische aanpak. De cursusleider speelde in op de persoonlijke vragen van de deelnemers, creëerde een veilige omgeving om ervaringen uit te wisselen en te oefenen. Mijn vaardigheden ten aanzien van het reanimeren zijn weer aangescherpt en verfrist. De cursus waardeer ik met een 9 juist vanwege zijn onderscheidend vermogen in didactische aanpak.

5

De cursus was interessant, interactief en leerzaam. Doordat er ook veel ruimte is voor interactie is de leerstof goed blijven hangen.

Mijn ‘angst’ was dat ik na het volgen van de cursus een grote verantwoordelijkheid zou voelen om altijd te moeten helpen. Doordat ik nu weet wat ik moet doen; is die angst afgenomen en weet ik nu wát ik moet doen als iemand een circulatiestilstand krijgt!

5